Ağababa Market Blog

  • Mart 27, 2024

    Sucuğun kökeni ve icadı kesin olarak bilinmese de, bu geleneksel et ürününün tarihçesi eski çağlara, özellikle de Orta Asya'ya ve Orta Doğu'ya dayanmaktadır. Sucuk gibi fermente et ürünlerinin gelişimi, esas olarak etin bozulmadan daha uzun süre saklanabilmesi ihtiyacından kaynaklanmıştır. İşte sucuğun olası kökeni ve evrimi üzerine bazı bilgiler:

    sucuğun tarihi
  • Mart 25, 2024

    Sucuk, Türkiye ve Balkanlar başta olmak üzere birçok kültürde popüler olan fermente edilmiş, baharatlı bir sosis türüdür. Genellikle dana, koyun veya manda gibi çeşitli etlerin karışımından yapılır ve sarımsak, kimyon, kırmızı biber gibi baharatlarla tatlandırılır. Sucuk, hem çiğ olarak tüketilebilen hem de pişirilerek yenilebilen çok yönlü bir gıdadır.

    sucuk cesitleri
  • Mart 22, 2024

    Sucuk, genellikle baharatlarla tatlandırılmış, fermente edilmiş ve çoğu zaman kurutulmuş bir et ürünüdür. Türk mutfağında oldukça popüler olan bu gıda, genelde dana, koyun veya manda etinden yapılır. Sucuğun karakteristik lezzeti, içerisine eklenen sarımsak, kimyon, kırmızı biber ve çeşitli baharatlarla sağlanır.

    sucuk nedir
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR